Miguel FERRER CALZADA, on tot comença

Miguel FERRER CALZADA, on tot comença

Miquel Ferrer

Miguel Ferrer Calzada neix a Soria l’any 1933.

Empresari del ram de l’hostaleria. Fill de pare català i mare castellana, neix dins d’una família d’idees republicanes represaliada pel franquisme (afusellament del pare el 1936, exili de l’oncle). Va passar la guerra i la postguerra a Burgos.

La mort de la mare el deixa a ell i el seu germà orfes.

Internats en hospicis van passar una dura infància. Als 12 anys va començar a treballar en establiments de restauració a Palència, València i Madrid.

Fins que un dia el destí el va fer coincidir amb el seu oncle que treballava a Barcelona, el qual el va posar a treballar d’aprenent a la important firma d’hosteleria “Establiments Sala” propietària del Baviera, la Granja Royal, el Canaletes, el Navarra, el Milán, l’ Oriente, el Baviera a Madrid… Passarà per tots els seus establiments i per tots els càrrecs: rentaplats, ajudant de cuiner, cambrer, Maître, Cap de sala, Cap de compres i finalment com a Director. Amb ganes de portar el seu propi negoci, inicia la seva etapa d’empresari inaugurant l’Atlàntida 1 l’any 1967 a Vilassar de Mar. Seguidament segueix amb el lloguer del Restaurant Doyen, també a Vilassar de Mar. S’havia casat anys abans amb Ascensión López, amb la que va tenir dos fills. L’any 1975 inaugura el seu segon restaurant, l’Atlàntida 2 amb la pizza com a plat estrella, únic al Maresme.

Més tard l’any 1990 obrirà La Botiga de l’Atlàntida, un establiment de plats cuinats per emportar a casa, amb xarcuteria i bodega de vins. Al 2006 obre un nou establiment de cuina de mercat innovadora amb terrassa i menús per celebracions especials, també a Vilassar de Mar. El 2017, quan ell ja no hi era, els seus fills obren un nou local d’èxit al Centre Comercial Mataró Parc. Durant tots aquests anys el grup Atlàntida de la família Ferrer ha rebut diversos premis i reconeixements per la seva qualitat gastronòmica i es converteix en un restaurant de referència a la comarca del Maresme. Miquel Ferrer Calzada va morir l’any 2011.

Els seus fills i nets continúen el seu projecte avui dia.

Noticies Relacionades

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top