Temps de canvis

Temps de canvis

Atlàntida canvis

Ens trobem en uns moments extranys, tot ha canviat de la nit al dia, les coses més quotidianes que fèiem ara no podem fer-les. Una cosa tant quotidiana com venir a fer el menú del dia a l’Atlàntida ara no es pot realitzar. Mentrestant esperem el gran moment de poder tornar a la nova normalitat volem repassar les tendències gastronòmiques que ens depara aquest any, ens hi acompanyeu?

Sostenibilitat: és un dels objectius de la indústria alimentària i també de la restauració. Cada vegada és més fàcil trobar en la carta productes de proximitat o els anomenats quilòmetre 0. Aquest corrent, a la qual se suma les receptes populars de la zona, marca un valor afegit en la restauració.

Tornada a la tradició: el retorn dels plats de les nostres mareses fan un lloc a l’hostaleria i restauració. Aquestes elaboracions han marcat la nostra infantesa i els cuiners busquen incorporar-les en la seva carta actual. Des de les ja conegudes hamburgueses fins fruits de la mar amb algues. A més, les mantegues a base de fruits secs i els ous vegetals a base de frigol, una lleguminosa asiàtica, que aviat arribarà als lineals dels supermercats.

Grans antics: si fa temps la quinoa va marcar un abans i un després en les nostres taules, ara arriben els cereals de el continent africà amb multitut de beneficis per al nostre cos. La veritat és que aquests grans no són nous, es consumeixen fa molt de temps, però ara arriben al nostre rebost.

Begudes: les begudes sense calories estan en auge. Cada vegada més, ens trobem aigua amb gas sabotritzades o aigües amb diferents colors. Pel que fa als còctels, tornen els còctels tradicionals com el Dry Martini, Bloody Mary o el Moscow Mule. Això sí, sempre buscant una baixa graduació alcohòlica.

Sucres: els sucres refinats comencen a desaparèixer en la llista de compra. Si fa temps es parlava de la sucre de coco, ara arriben receptes elaborades amb síndria o dàtils. També a partir de cereals o tubercles com el moniato.

Plats del món: el menjar asiàtic seguirà sent tendència. S’uneixen amb espècies com la harissa (pasta picant a base de chiles picants) o el gingebre, que ja ha tingut el seu fervor però que seguirà donant molt que parlar. Aquest tubercle permet aportar sabor als menjars com també, a les begudes de forma natural.

Aquestes són les tendències gastronòmiques més importants que marcaran aquest diferent any culinari. Adaptar aquestes novetats a la carta dels restaurants transmetrà un valor afegit al conmensal, alhora, que podràn descobrir sorprenents. 2020 a l'Atlàntida

Noticies Relacionades

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top