La primavera està al caure…

La primavera està al caure…

Quinoa i ou Atlàntida

I amb ella arriben plats més frescos, potser amb aliments més crus i no tan cuits, avui us volem parlar de l’amanida amb burrata, olivada i pinyons que tenim a Atlàntida … un delícia per als sentits. En moltes ocasions es considera a la Burrata com una variant de la mozzarella, pel fet que la Mozzarella és un dels ingredients principals amb què s’elabora la Burrata, però podem definir que aquesta és un formatge en si mateix i no un subproducte de la mozzarella, i que cada formatge posseeix una personalitat diferent i ben definida.

La invenció de la burrata és el resultat de l’hàbil art de la fabricació del formatge de Apulla en particular el de Andria. Es transmet oralment que en una antiga granja en les primeres dècades de segle XX Lorenzo Bianchino va inventar la burrata d’Andria. Es diu que a causa d’una forta nevada, al no poder traslladar la llet a la ciutat, necessàriament haver de processar-la i sobretot utilitzar la crema o nata que va sorgir naturalment, seguint el concepte de producció de l’formatge mantega (embolcalls de pasta filada assaonada en la qual s’emmagatzema la mantega), es va intentar fer amb el mateix principi un producte fresc. Així que Bianchino va pensar en barrejar els residus de l’processament de la pasta filada amb la crema i embolicar-ho tot en un recobriment també fet de pasta filada. Així va sorgir la burrata d’Andria, que va ser immediatament un gran èxit a Itàlia ia tot el món.

 

Noticies Relacionades

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top